Voor calamiteiten bel (076) 572 96 66

   Home » Asbest & Chroom-6 Saneren

   Asbest saneren

   Laat uw asbest saneren door een ervaren bedrijf als KSM Breda. Het verwijderen van asbest doen wij secuur en voor een goede prijs. Asbest is een verzamelnaam voor zes in de natuur gevormde mineralen met een vezelstructuur. Asbest heeft lang bekend gestaan om een aantal goede eigenschappen: het is sterk, slijtvast, bestand tegen basen en hoge temperaturen. Bovendien was asbest ook goedkoop. In Nederland zijn veel toegepaste soorten. Zo is er wit asbest (chrysotiel), blauw asbest (crocidoliet) en bruin asbest (amosiet) gebruikt. Wij verwijderen al deze soorten asbest voor u.

   Asbest saneren vanwege de grote risico’s

   Asbestverwijdering moet heel zorgvuldig gebeuren. Asbest werd zonder of met een bindmiddel verwerkt tot een grote variatie aan producten. Door het te combineren met een bindmiddel, zoals cement, karton, lijm of gips was asbest eenvoudig te verwerken tot allerlei producten. Het komt vaak voor dat er in één product twee of drie verschillende soorten asbest aanwezig zijn. In de loop der tijd vindt, door diverse invloeden, aantasting van het bindmiddel plaats en in sommige gevallen vergaat het bindmiddel helemaal. In het verleden zijn asbesthoudende materialen veel gebruikt in gebouwen en woningen. Later werd algemeen bekend dat asbest grote risico’s voor de gezondheid met zich mee kan brengen. Wij helpen u daarom graag om asbest te verwijderen voor een goede prijs. Wilt u eerst een asbestonderzoek laten uitvoeren om het daarna te laten saneren? Dat doen wij graag voor u! Naast het saneren van asbest, kunt u bij ons ook terecht voor bestrating. Daarnaast is het aanleggen van een riolering ook een van onze werkzaamheden.

   Verschillende soorten asbest saneren

   Er bestaan verschillende soorten asbestmineralen. De spiraalvormige of serpentijnachtige, waaronder chrysotiel (wit asbest) is veruit het meest toegepast. Ook de rechte of amfiboolachtige, waaronder crocidoliet (blauwe asbest), amosiet (bruine asbest), zijn substantiële hoeveelheden in allerlei producten op de markt gebracht. Bruin en blauw asbest behoren tot de amfiboolgroep die gevaarlijker zijn dan chrysotiel. Onze specialisten zien de verschillen en zorgen ervoor dat asbestverwijdering op de juiste manier gebeurt. Alleen aan de kleur van het ruwe asbest kan men zien tot welke soort het asbest behoort. Wanneer het materiaal verwerkt is, kan dat niet meer. Alleen laboratoriumanalyse kan dan nog uitsluitsel geven.

   Interesse in een van onze diensten?

   Vraag vrijblijvend een offerte aan

   Laat uw asbest verwijderen voor een goede prijs

   Onze ervaren medewerkers gaan heel zorgvuldig te werk tijdens de asbestverwijdering, ook om de CO₂-uitstoot te beperken. Wilt u de prijs weten om asbest bij u te saneren? Of wilt u meer informatie over asbestverwijdering in het algemeen? Neem dan contact met ons op en bel naar (076) 572 96 66 en onze medewerkers maken een offerte voor het saneren van asbest.